Σάββατο, 7 Μαρτίου 2009

Φέρτε μου έναν Καφέ και γρήγορα!

Τόσο καιρό μετά και θα γράψεις για τα τηλεοπτικά δρώμενα ρε Θεέ; Κι όμως παιδιά όταν η ζωή σου δεν σου δίνει υλικό , η τηλεόραση κάνει θαύματα!

Κρίμα που κόπηκε ο Πρωινός Καφές. Και μη μου πείτε ότι δεν κόπηκε γιατί αν μιλούσαμε για μια οποιαδήποτε εκπομπή με τίτλο το «Fredoccino του ANT1» τώρα θα μιλούσαμε για κακιά ανάμνηση ακόμα και ως τίτλο.

Αλλά μιλάμε για την μακροβιότερη πρωινή εκπομπή της Ελληνικής tv. Και ΟΚ εγώ συμφωνώ σε όλα. Χέρι που πονάει ή το γιατρεύεις ή το κόβεις. Εκείνοι εκεί στο Μαρούσι προτίμησαν να κρατήσουν τα καλά και να αντικαταστήσουν τα περιττά κατά τους ίδιους.

Κράτησαν μια συνταγή επί μια δεκαετία και βάλε υπερεπιτυχημένη. Και γαμώ τους του τίτλους που μέχρι και η γάτα μου τον ξέρει. Ένα πολύχρωμο, καταχαρούμενο σκηνικό που πιο πολύ για σκηνικό του θρυλικού Disney Club μου έκανε και ένα βράχο Λίτσα Πατέρα να λέει τα ζωδιάκια να για τσιμπήσουμε τα μόνα σίγουρα νούμερα της ημέρας που φέρνει ο καφές.

Τι διώξαμε θα μου πεις τώρα; Διώξαμε έναν υπερταλαντούχο, καυστικό παρουσιαστή που μόνο για πρωινό δεν κάνει. Υπέροχος σε αυτό που κάνει αλλά όχι για την γιαγιά μου την ώρα που φτιάχνει παστίτσιο με την συνταγή της δικής της γιαγιάς, όταν ο παππούς μου της λέει να κάνει πιο γρήγορα και όταν η τσάκιση στο καλό κουστούμι δεν της καλοβγήκε. Όταν ο πατέρας μου έβλεπε «Πρωινό Καφέ» κάποτε επί Ελένης εποχή έλεγε «Πω πω τι τούμπανο είναι αυτό πρωί πρωί» και φυσικά δεν εννοούσε το διανοητικό βάθος της Ελένης. Μετά έλεγε «Συμπαθητικό κοριτσάκι αυτή η Ελεονόρα!» και φέτος έλεγε «Καλός είναι αυτός ο πουστράκος, αλλά αυτή ας αδυνατίσει λίγο».

Εγώ που ανήκω σε άλλη γενιά μου φάνηκε ότι ο Πρωινός Καφές φέτος ήταν ο καλύτερος ever. Τον έβλεπες και γελούσες. Ακόμα θυμάμαι πρωινά σκηνικά με Νίκο και Κατερίνα.
Την Κατερίνα δεν κατάλαβα ούτε γιατί την πάψανε, ούτε για της διακόψανε το συμβόλαιο. Θεωρώ πως ήταν αυτή υπόμεινε πολλά ως σήμερα.

Ασχέτως αν η συνταγή στον καφέ δεν πέτυχε τα παιδιά είναι και γαμώ τα ταλέντα και έπρεπε να τα εκμεταλευτούν.

Μην ξεχνάμε πως και η Πετρούλα ανήκει στο team του «Υπάρχει Λόγος» στο Star που κόπηκε και αντικατεστάθη από το επίσης αποτυχημένο «Παρέα με τον Ανδρέα» αλλά μετά έκανε το μπαμ με το δελτίο καιρού. Άρα η απομάκρυνση από το ΣΤΑΘΜΟ των 2 παιδιών μήπως ήταν ακραία λύση?

Από την άλλη είδαμε τα πρώτα νούμερα με Λιανό και Καμπούρη. 3οι αλλά με διαφορά μεγάλη. Σχεδόν 23%... κάτι μου λέει εμένα αυτό! Μήπως η εκπομπή έπασχε? Μήπως ο Πρωινός Καφές πουλάει από μόνος του και μόνο το καλό υλικό από πλευράς παρουσιαστών του λείπει? Γιατί δεν γίνεται να σαρώνει η Τατιάνα κάθε απόγευμα, ο Παπαδάκης να είναι σχεδόν 1ος και ο Πρωινός Καφές να κάνει 10%?

Γι’ αυτό ας κοιτάξουν εκεί πάνω στο Μαρούσι να φτιάξουν ένα σωστό πρόγραμμα με ΣΩΣΤΟΥΣ ανθρώπους, με όρεξη για δουλειά και όχι όρεξη για λεφτά και τότε ο Καφές θα περάσει τον όμορφο κόσμο των απέναντι. Την Ελένη δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να την ανατρέψει κανείς, ίσως μόνο ο ίδιος της ο εαυτός που μπορεί να βαρεθεί να κάνει το ίδιο πράγμα αλλά αυτό αργεί ακόμα.

Αλλά είναι κρίμα να χαραμίζεται έτσι τόσο καλό υλικό παρουσιαστών και εκπομπής ενός σχεδόν 1ου σταθμού με βλακείες για το τίποτα!