Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Nα χαμογελάς…
Σήμερα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αισθάνθηκα ξανά την ίδια αίσθηση της πιθανής απώλειας. Όπως και τότε βρήκα ένα χαρτί που μου έλεγε πως ήταν πιθανό να μην ξαναέβλεπα το πιο σημαντικό άτομο στη ζωή μου, έτσι και σήμερα ήρθε μια είδηση να με κάνει να αισθανθώ πως υπάρχει περίπτωση να μου την πάρουν από κοντά μου.

Κακά τελικά είναι τα χαρτιά αυτά, εμφανίζονται σχεδόν μόνο για κακό. Αλλά ξέρω πως τελικά θα είναι δίπλα μου, όπως και τότε. Πολλές φορές προσπάθησαν να μας χωρίσουν, κανείς δεν τα κατάφερε όμως. Έτσι, λοιπόν, και τώρα θα τα βάλω με Θεούς και δαίμονες αλλά τη μαμά μου κανείς δεν θα μου την πάρει. Θα την έχω για όσο ορίσει ο Θεός, δίπλα μου, με ό,τι συνέπεια και αν έχει αυτή μου η επιλογή.

Πολλές φορές ξέρετε δεν χρειάζεσαι αιτίες συγκεκριμένες για να παλέψεις να κρατήσεις κάποιον δίπλα σου. Αρκεί να θυμηθείς τόσες στιγμές μέσα στα 24 χρόνια που έχουμε ζήσει μαζί για να καταλάβεις πως είναι πολύ πιο σημαντικές από κάθε δουλειά, κάθε εμπόδιο, κάθε τσακωμό. Φυσικά και τα έχω βάλει με τον εαυτό μου για κάθε στιγμή που ύψωσα τη φωνή μου, που έκανα παράπονα, που πίεσα για πράγματα που δεν μπορούσε… Για πολλά, αλλά τι να κάνεις; Αυτό είναι ζωή και τουλάχιστον τη ζούμε παρέα…

Και τώρα, στα λίγο πιο δύσκολα, να ξέρεις πως θα είμαι εδώ. Όπως και εσύ ήσουν πάντα εκεί που έπρεπε, για όσο χρειαζόταν, θυσιάζοντας ότι είχες και δεν είχες, τη ζωή σου την ίδια για μένα, έτσι κι εγώ θα είμαι εδώ, δίπλα σου, εκεί που ανήκω. Γιατί εμείς από τους πρόποδες της γης είμαστε κατακτητές της κορυφής και έχουμε τη σημαία μας ψηλά. Και το μόνο που σου ζητάω είναι να μου χαμογελάς και να ξέρω πως τουλάχιστον δίπλα μου, όταν είσαι μαζί μου, είσαι καλά και νιώθεις ασφαλής.

Ξέρω πως ίσως δεν είμαι ο ιδανικός γιος που η κάθε μαμά ονειρεύτηκε, αλλά ξέρεις και ξέρω κι εγώ πως είμαστε φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό και θα συνεχίσουμε να είμαστε μαζί και στα καλά και στα δύσκολα. Και όταν καταφέρεις να πάρεις το σκάφος σου να δεις που ό,τι κι αν περάσαμε θα τα θυμάσαι και θα γελάς.

Θα είμαι εδώ για ότι χρειαστεί.

Nino